duminică, 13 ianuarie 2019

Ministrung pentru lemn

 Proiectul l-am inceput cu un an in urma. Din lipsa de timp s-au componente nu prea mi-am batut capu cu el. Rotile si cureaua si rulmentii le-am cumparat de pe internet, bac-ul l-am gasit la Dedeman. Axul ptr bac l-am facut pe comanda la un strungar. Papusa mobila si motorul a trebuit sa le i-au din China ptr ca in Romania o papusa mobia ca cea folosita de mine este aproape imposibil de gasit iar ce am gasit costa extraordinar de mult.
  Mini strungul nu l-am facut dupa vre-un plan anume. Pur si simplu "din mers"Pentru constructia lui am avut nevoie de un banzic, bormasina, aracet, suruburi M5 si cateva suruburi ptr lemn.


Ca materie prima in realizarea batiului am folosit placaj de fag cu grosimea de 10 mm. Pentru prinderea componentelor am folosit aracet de la Moment si unde a fost nevoie suruburi tr lemn .


   Ca timp pentru executia lui undeva la cca 3 zile a cate o ora sau doua.
   Ca bani investiti in el nu stiu ce sa zic. Undeva la 500-600 de lei. Nu mai retin cat m-a costat toata distractia, stiu insa ca bac-ul care l-am luat din Dedeman in 2018 m-a costat 250 de lei. Restul deduceti si voi.
  Daca se merita sa construim unul in regim de amator?, da si nu. In momentul de fata mai am de realizat suportul ptr dalta de strunjit, partea de alimentare si reglare a turatiei motorului dar nu-i graba.

Pentru cei care doresc sa realizeze unul asemanator pot gasi componentele de baza aici:

Universala aici:
http://proxxon-direct.ro/product.php?id_product=291&fbclid=IwAR1Ij1_G18keFrrJiKTeF0dFRi2AWg35VZo5cdxQIubLNyayf-V-It-kiY4

Papusa mobila aici:
https://www.banggood.com/Adjustable-Double-Bearing-Live-Revolving-Centre-DIY-for-Mini-Lathe-Machine-Woodworking-Tool-p-1197809.html?rmmds=search&fbclid=IwAR15SC0_yo756Jo0mIPbGLgiAivAjQuVaSyvpCWnMZ_HnYXzK6mFGSlZ28k&cur_warehouse=CN

Placajul de 10mm l-am luat de la Brik Constanta
Axul pentru bac va trebui sa il realizati pe comanda la un strungar

Rotile dintate, cureaua si rulmentii de pe orice site care vinde componente ptr robotica sau odata cu papusa mobila i puteti lua de pe bangood unde gasiti si papusa mobila .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu