Diverse

Animale preistorice
Azi am reusit sa mai traforez ceva. Sunt atatea lucruri ca nu stii cu care sa incepi mai intai. Si cum momentan am ramas fara materie prima (placaj) din niste resturi am reusit sa scot cele doua figurine de mai jos, un dinozaur si un mamut.
Sa incep cu dinozaurul. Din placaj de 8 mm am decupat cele cinci componente. 
 Lipirea celor cinci piese intre ele

Apoi cel de al 2 lea proiect pe ziua de azi este figurina mamut. Cinci piese din sapte sunt din placaj de 8 mm grosime. Celelalte doua (coltii) din placaj cu grosimea de 4 mm.
Si in faza de lipire
Si o imagine cu cele doua figurine estea cea de mai jos


Puzzle din 5 piese
In imaginea de mai jos este un puzzle din cinci piese. Pentru asta aam folosit placaj de traforaj cu o gosime de 8 mm. Desenul l-am transferat de pe hartie pe placajcu indigo dupa metoda clasica. Inainte de asta placajul a trebuit slefuit cu smirghel cu granulatia de 120 .


Pentru decuparea exteriorului am folosit o panza nr.3  iar pentru restul pieselor o panza nr.1
Si cam asa arata puzzle-ul nostru dupa ultimile finisari cu smirghel. Lasat asa cum este, lacuit, dat cu bait sau vopsit cu diferite culori ramane la latitudinea si imaginatia fiecaruia .


Rama foto

Din doua rame taiate identice la exterior dar diferit la interior si apoi suprapuse si lipite intre ele este rama foto de mai jos
Pentru asta am folosit placaj cu grosimea de 4 mm care suprapuse si lipite intre ele ajung sa formeze o rama cu grosimea de 8 mm. De ajuns pentru o rama foto de marimea celei din imagine cu conditia ca geamul care va proteja fotografia sa fie unul subtire recuperat dintr-o alta rama foto care nu ne mai trebuie
Si cam asta ar fi rama foto fata/verso

Am decis ca forma geamului sa nu fie tot ovala ci dreptunghilara tocmai pentru a nu da batai de cap in momentul taierii sticlei pentru rama.

Suport de perete 

In imaginea de mai jos este un suport de perete. La marimea lui a trebuit din start sa folosesc placaj de 8 mm . Este compus din trei piese pe care le-am unit intre ele cu aracet. L-as fi dat cu bait si cu lac dar cred ca o sa il las asa cum arata in imagine.

Suport pentru lumanare

Acum ceva timp ma apucasem de proiectul de mai jos. Taiasem toate piesele dar inca nu le lipisem. Trebuia sa gasesc niste bait apoi sa le lipesc. Le puteam lipi sinainte dar unde atingi cu aracet baitul nu mai prinde sub nicio forma. Dupa ce am rezolvat si problema baitului Azi le-am lipit si dat o mana de lac transparent. maine daca va fi lacul uscat voi trece la cea de-a doua mana. Apoi mai ramene sa pun si o oglinda in rama si cam gata. O problema ar mai fi suportul pentru lumanare care trebuie facut din ceramica ori mai simplu din tabla subtire din cupru

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu